Ν. Παναγιωτόπουλος: Εξετάζουμε την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στο Σαχέλ

Το ενδεχόμενο να σταλεί ελληνική δύναμη στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ, εξετάζουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ελληνικό «Πεντάγωνο», όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς για τα οφέλη της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, εκτός φυσικά της αγοράς των κορυφαίων γαλλικών φρεγατών [email protected], τόνισε πως η αμυντική συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα, θεωρείται δεδομένη και από τις δύο πλευρές.

Στο ερώτημα της Όλγας Τρέμη, αν για να είναι οι Γάλλοι εκεί, οφείλει και η Ελλάδα να έχει στείλει δυνάμεις στο Σαχέλ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως αν και δεν είναι απαραίτητο να πάμε, έχει διατυπωθεί αίτημα από τη γαλλική πλευρά και οφείλουμε να συνδράμουμε.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού Πενταγώνου, ξεκαθάρισε πως η αποστολή επίλεκτων ανδρών στο Σαχέλ δεν απορρέει από τη ελληνογαλλική συμφωνία που υπεγράφη, αλλά από την ευρύτερη συμμαχική σχέση που έχουν Αθήνα και Παρίσι. «Είμαστε εμείς για αυτούς και αυτοί για εμάς», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή στο Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη, που θα μεταδοθεί το πρωί της Τρίτης (30/11), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλά επίσης για την οικονομική κρίση στην Τουρκία και τον «αυταρχικό» Ταγίπ Ερντογάν, το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, την απόλυτη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε σημείο της Επικράτειας, τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και την προσπάθεια θωράκισης του Στρατεύματος από την πανδημία, με την παράλληλη στήριξη της Πολιτείας με προσωπικό για τον εμβολιασμό και υγειονομικές υποδομές για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα