Ν. Μπακατσέλος: O εορτασμός του «ΟΧΙ» αναδεικνύεται περισσότερο επίκαιρος και διδακτικός από ποτέ

O πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλας Μπακατσέλος σε δήλωσή του για τη συμπλήρωση 80 ετων από την 28η Οκτωβρίου 1940, αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο εορτασμός του «ΟΧΙ» αναδεικνύεται περισσότερο επίκαιρος και διδακτικός από ποτέ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Στις 28 Οκτωβρίου 1940, ένας ολόκληρος λαός αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του και να φωνάξει «ΟΧΙ» στην υποταγή στο ναζισμό και τον ολοκληρωτισμό. Ογδόντα χρόνια μετά, σε μια από τις πιο κρίσιμες ιστορικά συγκυρίες για την Ελλάδα, ο εορτασμός του «ΟΧΙ» αναδεικνύεται περισσότερο επίκαιρος και διδακτικός από ποτέ.

Σήμερα, καλούμαστε ως έθνος και πολίτες, με διαύγεια, αποφασιστικότητα, εγρήγορση και αίσθημα ευθύνης να δημιουργήσουμε μια ασπίδα απέναντι σε όλα εκείνα τα τα μέτωπα που μας απειλούν και να προχωρήσουμε εμπρός.

Όλοι εμείς, στο Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τιμούμε την κληρονομιά που μας αφήνει αυτό το «ΟΧΙ» και με επίγνωση του ρόλου μας στεκόμαστε συνοδοιπόροι και αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα μας, να αντιμετωπίσει με επιτυχία δυσκολίες και προκλήσεις, να σταθεί όρθια και να χαράξει δρόμους που θα την επαναφέρουν ισχυρή, στο παγκόσμιο προσκήνιο.»

Σχετικά Νέα