

Ολοκληρώθηκε το διήμερο workshop της Υπηρεσίας Ασύλου της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τη συμμετοχή των στελεχών της, αλλά και καλεσμένων από το ευρύτερο φάσμα του χώρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των πολιτών, νομικοί εγνωσμένης αξίας, πολιτικές προσωπικότητες και Ολυμπιονίκες αθλητές συναντήθηκαν με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση συνιστά μια πρωτοβουλία της Διοίκησης της Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία προσβλέπει στην εξωστρέφεια της Υπηρεσίας μέσω της ανάπτυξης μιας γόνιμης σχέσης αλληλεπίδρασης με Οργανώσεις, Φορείς και Προσωπικότητες που διαδραματίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στο μεταναστευτικό τις τελευταίες δεκαετίες επιδεικνύοντας σημαντικό έργο και βέλτιστες πρακτικές στην υπηρεσία των προσφύγων και αιτούντων διεθνή προστασία.
Χαιρετισμό απηύθυναν διαδοχικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Πάτροκλος Γεωργιάδης και η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κα. Ουρανία Σταυροπούλου.
“Η συγκεκριμένη διοργάνωση προσβλέπει στην εξωστρέφεια της Υπηρεσίας μέσω της ανάπτυξης μιας γόνιμης σχέσης αλληλεπίδρασης με Οργανώσεις, Φορείς και Προσωπικότητες που διαδραματίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στο μεταναστευτικό τις τελευταίες δεκαετίες”, ανέφερε ο κ. Μηταράκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του και πρόσθεσε: “Με συνδυασμό του εποικοδομητικού διαλόγου και των αποφασιστικών ενεργειών, μπορούμε να θέσουμε νέες βάσεις στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος, όπως το Μεταναστευτικό. Ενός προβλήματος, το οποίο αφορά όλη την κοινωνία, αγγίζοντας διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Ελπίζουμε, αυτό το workshop να είναι ο σπόρος για έναν εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος θα καρποφορήσει φρέσκες ιδέες για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, προσφέροντας ουσιαστικές λύσεις για ένα θέμα που είναι πάνω από όλα ανθρωπιστικό”.
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο
«Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ν. Ανδρουλάκης: «Πρέπει να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους μάχιμους πυροσβέστες»
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.