

“Είναι εθνική μας προτεραιότητα να εντοπίσουμε και να εξαρθρώσουμε τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών”, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην 113η συνεδρίαση του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στη Γενεύη.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι κρίσεις, οι οποίες επιδεινώνουν το μεταναστευτικό είναι πολλές, όπως η κλιματική αλλαγή, ο υπερπληθυσμός και η επισιτιστική ανασφάλεια. Παράλληλα σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες που την έχουν ανάγκη, ανθρωπιστικές βίζες όπου απαιτείται καθώς και νόμιμες οδούς μετανάστευσης, με την Ελλάδα, όπως σημείωσε να είναι έτοιμη να συμβάλει, αρκεί αυτές οι προσπάθειες να είναι σύννομες με το Διεθνές Δίκαιο και να μοιράζουν τις ευθύνες δικαίως ανάμεσα στις χώρες.
Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα του συστήματος ασύλου και της Σύμβασης της Γενεύης “παρέχοντας άσυλο σε όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας, επιστρέφοντας με ασφάλεια και αξιοπρέπεια όσους έρχονται παράτυπα και δεν δικαιούνται προστασία”.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.