

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νότια Κορέα μειώθηκαν από το ρεκόρ της προηγουμένης, αλλά παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 1.300 για τρίτο συναπτό 24ωρο, καθώς οι υγειονομικές αρχές ετοιμάζονται να θέσουν σε «ημι-λοκντάουν» από αύριο Δευτέρα τη Σεούλ και άλλες περιοχές για να αναχαιτίσουν αυτό που αποκαλούν το τέταρτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Επιβεβαιώθηκαν 1.314 μολύνσεις, εκ των οποίων 1.280 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).
Το σύνολο των περιπτώσεων έφθασε έτσι τις 168.046. Συχνά τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει επειδή γίνονται λιγότερα τεστ. Παράλληλα, το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν ακόμη πέντε ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 1.324 νεκρούς μέχρι εδώ.
Είναι η πρώτη φορά που η ασιατική χώρα καταγράφει πάνω από 1.300 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες από την εκδήλωση της πανδημίας. Στο τρέχον κύμα μολύνονται κυρίως άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί, κάτω των 60 ετών, σημειώνουν οι αρχές.
Σχετικά Νέα
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.
Αμερικανός απεσταλμένος αναμένεται αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.
Ινδία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ, δήλωσε ένας ανώτερος.