Ν. Κορέα: Φανατική οπαδός αστυνομικών σειρών δολοφόνησε μια γυναίκα «από περιέργεια»

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα καταδίκασε σε ισόβια μια 23χρονη, η οποία, όπως είπε στους αστυνομικούς, δολοφόνησε μια άγνωστη «από περιέργεια».

Ο λόγος για την 23χρονη Jung Yoo-jung η οποία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, είχε εμμονή με σειρές, εκπομπές και βιβλία τα οποία αφορούσαν το έγκλημα.

Εμφορούμενη με την ιδέα να «δοκιμάσει»… μια δολοφονία, η νεαρή γυναίκα χρησιμοποίησε ηλεκτρονική εφαρμογή για να έρθει σε επαφή με μια καθηγήτρια Αγγλικών, την οποία και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στο σπίτι της τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 23χρονη αναζητούσε θύματα για μήνες, έχοντας έρθει σε επαφή μέσω εφαρμογής με πάνω από 50 άτομα, τα οποία ρωτούσε αν παρέδιδαν μαθήματα στο σπίτι τους.

Τον Μάιο, επικοινώνησε με την 26χρονη καθηγήτρια, παριστάνοντας τη μητέρα ενός μαθητή ο οποίος είχε ανάγκη για ιδιαίτερα Αγγλικών. Η Jung, αφού έκλεισε ραντεβού, εμφανίστηκε στο σπίτι του θύματος, το οποίο μαχαίρωσε πάνω από 100 φορές. Κατόπιν διαμέλισε τη σορό της γυναίκας και διασκόρπισε μέλη του σώματος της σε απομονωμένη περιοχή, βόρεια του Μπουσάν.

Μετά τη σύλληψή της από τις αρχές, οι έρευνες αποκάλυψαν ότι αναζητούσε για μήνες στο διαδίκτυο τρόπους για να φέρει εις πέρας το νοσηρό σχέδιο της.

Η 23χρονη ομολόγησε το έγκλημα τον Ιουνίου, αιτούμενη, όμως, πιο επιεική ποινική μεταχείριση, καθώς υποστήριξε ότι έπασχε από ψυχικές διαταραχές. Οπως αναφέρει το BBC, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της, με την αιτιολογία ότι το έγκλημα ήταν άριστα σχεδιασμένο και προμελετημένο.

Επειτα από πολλές αντικρουόμενες καταθέσεις, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι η ιδέα να σκοτώσει έναν άνθρωπο γεννήθηκε από την παρακολούθηση εκπομπών με θέμα, αληθινά εγκλήματα.

Πηγή: BBC

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα