

Τα βασικά βήματα της διαδικασίας εγγραφής και ταυτοποίησης, για την επιστολική ψήφο, τονίζοντας τις δικλείδες ασφαλείας του συστήματος, παρουσίασε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε Έλληνες ανταποκριτές στο Γενικό Προξενείο της Ν. Υόρκης των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί περιοδεία με σκοπό την ενημέρωση των ομογενών για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.
Έως τώρα έχουν γίνει 43.000 εγγραφές στην πλατφόρμα από 102 διαφορετικούς χώρες, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε.
«Η επιστολική ψήφος είναι μια γέφυρα που συνδέει με ακόμη πιο ισχυρό τρόπο τους απόδημους σε όλο τον κόσμο με την Ελλάδα. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που προσφέρει η ελληνική πολιτεία. Στόχος μας είναι να διευκολυνθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος» τόνισε η υπουργός Εσωτερικών.
Η υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας της εξέλαβε μεγάλη αποδοχή της επιστολικής ψήφου από τους ομογενείς, οι οποίοι της εξέφρασαν ότι πλέον νιώθουν πιο κοντά στην Ελλάδα.
«Οι δυσκολίες μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Τα παράπονα και τα αιτήματα των πολιτών, μας οδήγησαν στην άρση των περιορισμών. Τώρα, ανοίγεται η ευκαιρία σε κάθε Έλληνα πολίτη να ψηφίσει. Ενσωματώσαμε τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια της διαδικασίας, με αλλεπάλληλες ταυτοποιήσεις και μηνύματα ασφαλείας, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΑΣΕ» ανέφερε η κ. Κεραμέως.
Η κ. Κεραμέως αμέσως μετά, σε δεξίωση που έλαβε χώρα στην οικία του Γενικού Πρόξενου, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, παρουσίασε σε γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας την πλατφόρμα εγγραφής στους καταλόγους της επιστολικής ψηφοφορίας, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Οι Έλληνες ομογενείς μιλώντας στην υπουργό Εσωτερικών εξέφρασαν την ανακούφιση τους, μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών που χρειάστηκαν για την υλοποίηση τους αιτήματός τους.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.