Ν. Κεραμέως: Χωρίς χρεώση η σύνδεση μέσω σταθερού στη τηλεκπαίδευση των μαθητών

Καμία χρέωση δεν θα υπάρχει για τους γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση μέσω σταθερού τηλεφώνου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο έχει έρθει σε συμφωνία με τους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας ώστε να απαλλάσσονται οι γονείς από την αστική χρέωση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εξ αποστάσεων.

Αυτό ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η εν λόγω σύνδεση ήταν εφικτή αλλά με αστική χρέωση. Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί η σύνδεση των μαθητών χωρίς χρέωση δεδομένων από το κινητό τους τηλέφωνο

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των μαθητών στα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα η Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι οι φορητές συσκευές που θα δοθούν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 90.000 (μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ και ιδιωτικών δωρεών προς το υπ. Παιδείας) και μάλιστα προτεραιότητα θα έχουν οι πιο ευάλωτοι οικονομικά μαθητές.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε πως ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρονικών συσκευών χορηγηθεί μόλις στο 7% των μαθητών, όταν βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ το 30% της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σχετικά Νέα