Ν. Κεραμέως – Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία δεν θα γνωρίζαμε για τα 15.500 κρούσματα

«Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 1,6 εκατ. άνθρωποι ελέγχθηκαν μέσω self και rapid test» είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 15.500 κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν λέγοντας: «Και εκεί μπορεί να δει κανείς τη σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους, διότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, πιθανόν να μην είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα»

Τηλεκπαίδευση

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο θέμα της τηλεκπαίδευσης και διευκρίνισε: «Η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη οποτεδήποτε ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του. Έγινε το προηγούμενο διάστημα, θα συμβεί και τώρα προφανώς. Αλλά μπορεί να είναι και για άλλον λόγο, εκτός του κορωνοϊού. Στη Φλώρινα, που έγινε ο σεισμός, άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τηλεκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση»

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά με αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας, και με συνεχή σελφ τεστ που όπως τα χαρακτήρισε είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Προσλήψεις

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στα κενά στην εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και είπε για την κάλυψη τους: «Ήδη ανακοινώθηκαν άμεσα σχεδόν 5.000 προσλήψεις για να στηριχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης και να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα