

Άκρως ενθαρρυντικά» χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, που -όπως σημείωσε- καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας.
Ως παραδείγματα έφερε τις αυξημένες δηλωθείσες υπερωρίες σε εταιρείες σεκιούριτυ και σούπερ μάρκετ, μετά την εφαρμογή του μέτρου της ψηφιακής κάρτας: Στις εταιρείες σεκιούριτυ καταγράφηκαν +11% παραπάνω δηλωθείσες υπερωρίες, ενώ στα σουπερμάρκετ καταγράφηκαν +61% περισσότερες δηλωθείσες υπερωρίες, μετά την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας.
Παράλληλα, και στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Στυλιανού Φωτόπουλου με θέμα «Κατάργηση του “ετήσιου πίνακα προσωπικού” (Ε4) και προβλήματα που ταλανίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις με την άνευ ουσιαστικού λόγου υποχρέωση ψηφιακής υποβολής του εντύπου “Ε11″», η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι και το θέμα της κατάργησης του Ε4 και το θέμα της δυνατότητας διόρθωσης καταχωρήσεων στο Ε11 «τα έχουμε δρομολογήσει. Και τα δύο τα δρομολογούμε προς μεγαλύτερη διευκόλυνση, συνολικά, της αγοράς εργασίας. Ήδη έχουμε κάνει συζητήσεις και με τους κοινωνικούς εταίρους, και με την Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου ακριβώς να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές, που προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της εφαρμογής του “Εργάνη-2”, η οποία και είναι σε πορεία υλοποίησης».
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.