Ν.Ηλιόπουλος: Σαφής προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για κλίμα συγκάλυψης, σε ότι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν και παρά τις καταγγελίες των θυμάτων αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών η Λίνα Μενδώνη μιλά για τοξικό κλίμα και ο Πρωθυπουργός απαντά δια του του κυβερνητικού εκπροσώπου, αυτό σημαίνει ότι έχουμε συγκάλυψη.

«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν, να μοιραστούν αυτό το βάρος για να μη το κουβαλάνε μόνοι τους, να μοιραστούν αυτό τον εφιάλτη μαζί μας. Άρα το θεσμικό ζήτημα εδώ είναι εάν κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους και να φτιάξουμε το θεσμικό πλαίσιο να βγουν αυτοί οι άνθρωποι να μιλήσουν» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε : « Για 20 ημέρες η κυρία Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσαν να καλύψουν τις συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες. Πότε άλλαξαν στάση ; «Όταν έμαθαν ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
Και συνέχισε : «Αντί αυτών είδαμε την αστεία συνέντευξη τύπου της κυρίας Μενδώνη όπου ανέφερε ότι μιλήσαμε με τον κ. Λιγνάδη και μας έπεισε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έθεσε τα εξής ερωτήματα «Ποιοι μίλησαν με τον κ. Λιγνάδη; Σε ποιον αναφερόταν η κ. Μενδώνη όταν είπε πως «ο κ. Λιγνάδης μας έπεισε»; Μίλησε και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Λιγνάδη; Από πότε είναι στις αρμοδιότητες της κυρίας Μενδώνη να πειστεί για καταγγελίες για βιασμό ανηλίκου από τον οποιοδήποτε. Το μόνο που έπρεπε να κάνει η κυρία Μενδώνη είναι να μπουν μπροστά και να ζητήσουν οι ίδιοι διερεύνηση» υποστήριξε.

Σε ερώτημα εάν αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Λένα Μενδώνη υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτό το ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στην Υπουργό Πολιτισμού η οποία απεφάνθη ότι ο κ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος»

Σε ερώτημα τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ όταν αναφέρεται στις υποθέσεις του Γιώργου Κιμούλη και του Παύλου Χαικάλη ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε “Εάν είχαμε βγει και μιλούσαμε για φήμες, τοξικό κλίμα κλπ πολύ καλά θα έκανε να μας εγκαλέσει. Ελπίζω είπε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη».

Κληθείς να σχολιάσει τη μονταρισμένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και το χθεσινό tweet του Κώστα Βαξεβάνη, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε Εμείς δεν χρεώνουμε φιλικές σχέσεις, το λέω γιατί αυτή τη στιγμή η ΝΔ κάνει τα πάντα για να πάει τη συζήτηση αλλού, να πεί ότι τους κατηγορούμε για φιλικές σχέσεις. Δεν κατηγορούμε κανένα για φιλικές σχέσεις, εμείς κατηγορούμε την κυβέρνηση για το τι έκανε όταν βγήκε στον «αέρα» η υπόθεση. «Από εκεί και πέρα εάν έχει ξεφύγει η δημόσια συζήτηση δεν θα σχολιάσω ούτε τι γίνεται στα τρολ του διαδικτύου ούτε το τι επιλέγει ο κάθε δημοσιογράφος να αναδείξει, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες».

Στο ερώτημα εάν καταδικάζει το tweet του Κώστα Βαξεβάνη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το κόμμα κρίνεται για αυτά τα οποία κάνει και για αυτά τα οποία λέει και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση και η αντιπολίτευσή μας είναι πολύ συγκεκριμένη. Κατανοώ απόλυτα το άγχος της ΝΔ να πάει τη συζήτηση αλλού, καταλαβαίνετε ότι ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα σχολιάσουμε τον άλφα ή βήτα δημοσιογράφο».

Σχετικά Νέα