Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση απέτυχε σε πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές – Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα

Την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», αναφερθείς στους λόγους που οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση στην κατάθεση της σημερινής πρότασης μομφής.

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε την πανδημία. Συνεχίζει η χώρα να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό», επανέλαβε και πρόσθεσε: «ήδη μέσα στο Γενάρη –το μήνα που βαφτίσανε τελευταίο μήνα της πανδημίας- μετράμε 2.293 απώλειες».

Όσον αφορά την ακρίβεια, υπογράμμισε: «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στις τρεις πιο ακριβές χώρες στην ευρωζώνη στην τιμή του ρεύματος, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη στην οποία ο βασικός μισθός παραμένει πιο κάτω από ό,τι ήταν το 2010».

Τρίτον, σημείωσε την ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. «Ζούμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μια κυβέρνηση που διαρκώς δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Για μια εβδομάδα ακούγαμε για τον δήθεν πανέτοιμο κρατικό μηχανισμό και είδαμε τελικά τι συνέβη», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και στο νοσοκομείο Σωτηρία, έμειναν ασθενείς χωρίς φαγητό». Υπενθύμισε δε ότι «η κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό της και το καλοκαίρι, που κάηκε η μισή χώρα με 2 μποφόρ».

Πέρα όμως από όλα τα προηγούμενα, «υπάρχει επίσης το θέμα της Δημοκρατίας και των θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Όταν έχουμε το νούμερο 2 της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να συνομιλεί με έναν υπόδικο και να τον ενημερώνει για το νομοθετικό έργο, υπάρχει πλέον άρωμα βαθιάς θεσμικής παρακμής», σχολίασε. Επισήμανε δε ότι «ήταν ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο οποίος κατήγγειλε πως ο κ. Φουρθιώτης μπήκε με μπράβους στο Υπουργείο του».

«Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πολιτικά σελίδα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα