

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τ/στ IonianTV
Την άμεση ανάγκη “να τρέξει ο εμβολιασμός των πολιτών πόρτα-πόρτα” υπογράμμισε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος την Τετάρτη. “Πρέπει να τρέξει πόρτα-πόρτα και για την τρίτη δόση, και για το 20% των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας στην ευπαθή ομάδα άνω των 80 ετών. Απαιτείται άμεση δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμών και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι “έχει συνθηκολογήσει με την πανδημίας”, αναφέρθηκε στην καθημερινή τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς -1.674 μόνο μέσα στο Νοέμβριο- και “στο επόμενο λοκντάουν που έρχεται πιο κοντά γιατί η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να κάνει τα απαραίτητα”.
“Αρχικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας απαντά για το πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ αλλά και το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ”, δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.
“Η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους, όταν ακυρώνεται το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων αυτό πλήττει το σύνολο της κοινωνίας. Τα νοσοκομεία γίνονται ξανά νοσοκομεία για μια και μόνο νόσο”, συνέχισε, επισημαίνοντας πως “οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν έξω από τη μάχη”. Μάλιστα, διευκρίνισε πως κάνει λόγο για “επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, όχι για απλή επιστράτευση ιδιωτών γιατρών”.
Ο εκπρόσωπος τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι “ακόμη και σήμερα αρνείται την τηλεργασία -μέτρο που θα μπορούσε να χαμηλώσει την πίεση σε μαζικούς χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς”, ενώ “συνεχίζει τις συγχωνεύσεις σε χιλιάδες σχολικά τμήματα, δημιουργώντας τάξεις με 28 και 29 παιδιά”.
Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο Ν. Ηλιόπουλος καυτηρίασε την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σχεδιάσει στρατηγικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος -“κάτι που φάνηκε ήδη από τη ΔΕΘ όταν ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μόλις 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9 ευρώ το μήνα για τα νοικοκυριά”.
“Πρέπει άμεσα να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, να αυξηθεί ο βασικός μισθός και τέλος, να υπάρξει ρύθμιση και διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους.”, κατέληξε.
Σχετικά Νέα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση.
Σ. Φάμελλος: Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα σταματήσει την κατάρρευση του
Ανάρτηση για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ να «βολευτούν» με 250 ευρώ τον χρόνο
Σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, η κυβέρνηση, αντί για πραγματική μείωση φόρων.
ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.