Ν. Ηλιόπουλος: Είναι φανερό ότι δεν έπεισε η κυβερνητική μας πρόταση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει ανατροπές. Και πρέπει ξανά να αναλάβει την ευθύνη της ανατροπής», τόνισε ο βουλευτής της Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Kontra Channel», στην Αναστασία Γιάμαλη και στον Κυριάκος Δημάγγελος.

Αναφερθείς στους παράγοντες που οδήγησαν στο εξαιρετικά αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε: «πρώτα απ’ όλα είναι καθαρό ότι δεν έπεισε η κυβερνητική μας πρόταση». «Δεν εννοώ τα επιμέρους ζητήματα, μου είναι ξεκάθαρο ότι ανάμεσα στη μείωση του ΦΠΑ και το market pass ο κόσμος προτιμά τη μείωση του ΦΠΑ, ανάμεσα στο να υπάρχει ή να μην υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κόσμος προτιμά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν έπεισε όμως το ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτά να υλοποιηθούν από ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας», υπογράμμισε.

«Ακόμα, είναι σαφές ότι -και λόγω της προηγούμενης αποτυχίας- δεν καταφέραμε να θέσουμε την ατζέντα. Είχαμε εγκλωβιστεί στο να συζητάμε μια σειρά από απίθανα σενάρια για τις μετεκλογικές εξελίξεις, αλλά όχι π.χ. τι σημαίνει ένας ανάπηρος άνθρωπος 80 ετών να πετιέται έξω από το σπίτι του λόγω πλειστηριασμού», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, κάναμε μεγάλο λάθος να θεωρήσουμε δεδομένο ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το ‘19». «Φαίνεται ότι υπήρξε πολύς κόσμος, από αυτό το κομμάτι, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θύμωσε και διαφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», είπε.

«Μία τέτοιους μεγέθους ήττα δεν σχετίζεται μόνο με το τελευταίο διάστημα πριν τις εκλογές. Προφανώς υπήρχαν δομικές αδυναμίες όλη την περίοδο της τετραετίας», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε ερώτηση για την αμέσως επόμενη μέρα, ενόψει των δεύτερων εκλογών, σημείωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει ξανά την ευθύνη της ανατροπής». «Ευθύνη της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών, ευθύνη της ανατροπής συγκεκριμένων πολιτικών. Βασικός αντίπαλος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική του. Χρειάζεται όμως να είναι ξεκάθαρο ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει θετικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, είναι ψήφος για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Είναι μάχη για τις διεκδικήσεις στο πεδίο των δικαιωμάτων, που δεν θα αφήσουμε να χαθούν στην καθημερινή ατζέντα», δήλωσε. Αναφερθείς στη σοκαριστική γυναικοκτονία στη Χαλκιδική, είπε: «δεν μας αξίζει να ζούμε σε μία χώρα που ακόμα συζητάμε για το αν θα κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, σε μια χώρα που, ενώ γίνονται συνεχώς προσλήψεις στην αστυνομία, τα τμήματα καταπολέμησης της έμφυλης βίας είναι υποστελεχωμένα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη μέρα πρέπει να συνεχίσει να είναι μία δύναμη, η οποία θα εκφράζει τον κόσμο της εργασίας, τους πολίτες που θέλουν δημόσιο πανεπιστήμιο, τον κόσμο που -πάλι μετά τις εκλογές- όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και φτάνει στο ταμείο αισθάνεται σαν να τρώει ξύλο, τον κόσμο που δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, τους πολίτες που διεκδικούν δημοκρατικά δικαιώματα». «Αυτόν τον κόσμο πιθανότατα πληγώσαμε ή χάσαμε, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορούμε να τον ξανακερδίσουμε», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα