Ν. Φίλης: Με συναίνεση της Ν.Δ. να γίνουν οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ζήτημα δεοντολογίας όσον αφορά τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης θέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, προτείνοντας οι αλλαγές αυτές να πραγματοποιηθούν με τη συναίνεση της Ν.Δ., ενώ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τονίζει ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών».

Η διαφοροποίηση του κ. Φίλη προστίθεται σε αυτή του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρέπει να ανοίξει τώρα αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, που μίλησε στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση νομοθετικά είναι καλυμμένη και μπορεί να προχωρήσει, όμως υπάρχει ζήτημα δεοντολογίας.

«Εγώ ακούω αυτό που λένε διαπρεπείς καθηγητές, και λέω γιατί να πρέπει να τσακωθούμε προεκλογικά για την επιλογή της διοίκησης στον Αρειο Πάγο. Θα μπορούσαμε με τη Ν.Δ. συναινετικά να συνεννοηθούμε, γιατί το τριπρόσωπο έχει περάσει από τη διάσκεψη των προέδρων, γιατί να κόψουμε τη διαδικασία – έναν από τους τρεις μάλιστα τον έχει ψηφίσει και η Ν.Δ» είπε.

Σχετικά με το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Φίλης δήλωσε πως «όλοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε “συγγνώμη” από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών».

«Η κυβέρνηση είχε μια ευκαιρία να πολιτευτεί με διαφορετικό ύφος και υπήρξαν συμπεριφορές υπουργών, αλλά ούτε ένας δεν πιάστηκε με το χέρι στο μέλι», επισήμανε και ανέφερε ότι «σημασία έχει ότι η παράταξη που ανήκω, η Αριστερά μπορεί να στηρίξει μέχρι τέλους ότι η πολιτική ηθική έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτήν».

Συμπλήρωσε δε πως «πρόσωπα υπάρχουν που έχουν το προσωπικό τους ήθος, ύφος», αν και «η κυβέρνηση έχει δώσει παράδειγμα πολιτικής ηθικής».

Όσον αφορά τη συζήτηση περί μεσαίας τάξης, παραδέχθηκε ότι «μέσα στην κρίση και η μεσαία τάξη υπέστη καθίζηση, η κρίση χτύπησε τη μεσαία τάξη», ενώ για την υπερφορολόγηση επισήμανε ότι σήμερα είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης.

Σχετικά Νέα