Ν. Φίλης: Η “σωστή πλευρά της Ιστορίας” δεν βρίσκεται στα τάνκερ των εφοπλιστών

“Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση ύψωσε ισχυρό ανάχωμα στην Ε.Ε. να μην επιβληθούν κυρώσεις στη θαλάσσια μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του λόμπι των εφοπλιστών, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίδειξη υποκρισίας από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του”, αναφέρει ο Νίκος Φίλης σε δήλωσή του, ενώ προσθέτει:

“Αλλά και από τους ίδιους τους εφοπλιστές που μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, των εφημερίδων και των ιστοσελίδων που κατέχουν επιτίθενται σε κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται επακριβώς με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, θησαυρίζουν μεταφέροντας το πετρέλαιο του Πούτιν, τα κέρδη από το οποίο τροφοδοτούν τον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού, εισβολέα της Ουκρανίας”, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει “τα φληναφήματα και τα παχιά λόγια περί «σωστής πλευράς της Ιστορίας». Εξάλλου, ότι η ιστορία έχει «σωστή» και «λανθασμένη» πλευρά, αποτελεί ανιστόρητη ανοησία”.

Και καταλήγει: “Ας διακόψουν οι δημοσιογράφοι, οι μετακλητοί και οι δημοσιολογούντες παρατρεχάμενοι του Ακραίου Κέντρου τις επιθέσεις τους εναντίον του Κινήματος Ειρήνης και των καλλιτεχνών που ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, ως δήθεν… υποστηρικτών του Πούτιν. Ας ασχοληθούν λίγο και με τους εφοπλιστές! Όσοι και όσες πληρώνονται με τα ρούβλια του Πούτιν και την ίδια ώρα ολοφύρονται για τα δεινά του Ουκρανικού λαού, απλώς γελοιοποιούνται όταν επιτίθενται στην Αριστερά και στο αντιπολεμικό κίνημα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα