Ν. Φίλης για Κεραμέως: Τα νέα ήθη των αρίστων

Για “νέα” ήθη που εισάγει στην πολιτική η Νίκη Κεραμέως κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν “προσχηματικό ενδιαφέρον για διάλογο” αναφορικά με θέματα του υπουργείου και κυρίως την επιλογή των σημαιοφόρων.

Ο κ. Φίλης σε δήλωσή του, σημειώνει πως “στη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας, η υπουργός Παιδείας είχε συμπεριλάβει σημαντικές διατάξεις για την εκπαίδευση που δεν είχαν συζητηθεί (αντίθετα από ό,τι η κοινοβουλευτική τάξη και ουσία προβλέπει) στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή”.

Συνεχίζει λέγοντας πως “στην κριτική μας, η υπουργός με Δελτίο Τύπου ανέφερε «Το προσχηματικό ενδιαφέρον των κ.κ. Φίλη και Τζούφη για διάλογο στη Βουλή αποδείχθηκε σήμερα με τον πιο εύληπτο τρόπο: την απουσία αμφοτέρων από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων».

Ο κ. Φίλης εξηγεί πως “η Μερόπη Τζούφη είχε πάρει μέρος στο σύνολο της συνεδρίασης, με προσωπική ομιλία από του βήματος μάλιστα, ενώ εγώ απουσίαζα καθώς ήταν ημέρα θεραπείας (κάτι που επαναλαμβάνω κάθε τρεις βδομάδες – και για τους πολλούς συντρόφους και φίλους που ενδιαφέρονται και μου στέλνουν τις ευχές τους, να ενημερώσω ότι πηγαίνει πολύ καλά). Το γεγονός αυτό το γνώριζε η κα Κεραμέως και προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωσή της και τα «νέα» ήθη που εισάγει στην πολιτική”.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως ίσχυε το αντίθετο. “Η υπουργός είχε κάνει απλώς ένα πέρασμα για να επιχειρηματολογήσει (κατά την κρίση της) για την κατάργηση της ανάδειξης με κλήρωση σημαιοφόρου στα δημοτικά και κατόπιν, έστελνε μέσω κινητού τηλεφώνου στον παριστάμενο υπουργό Υγείας Β. Κικίλια τις απαντήσεις της σε ζητήματα που ετίθεντο, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, που ανάγκασε μάλιστα τον δεύτερο να δηλώσει ότι… δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ταχυδρόμος”.

“Δεν δίστασε όμως, η κα Κεραμέως, να βγάλει ανακοίνωση στιγματίζοντας εμένα και την παρούσα συνάδελφο Μ.Τζ. για… απουσία!” καταλήγει κ. Φίλης στην δήλωσή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα