

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή”, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah Bin Zayed Al Nahyan) στο Ντουμπάι.
Όπως επεσήμανε, βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ντουμπάι, μετά τη βαλκανική περιοδεία, “στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, όπως προβλέπει το άρθρο 2 της Συμφωνίας, που είχα την τιμή να υπογράψω με τα Εμιράτα, και η οποία, θυμίζω, περιλαμβάνει ρήτρα αμυντικής συνδρομής”.
Σημείωσε δε πως τα ΗΑΕ είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τον επόμενο χρόνο θα οργανώσουν την COP28 για το περιβάλλον.
“Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει μεγάλο βάθος συνεργασίας, αν λάβουμε υπόψη ότι εμείς θα οργανώσουμε την Ocean Conference 2024. Και πάλι, προσβλέπω σε μια ιδιαίτερα γόνιμη ανταλλαγή απόψεων”, κατέληξε.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.