

H σχέση της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι “μία στρατηγική σχέση, μία σχέση μακράς πνοής, που σημαίνει πολλά και για τις δύο χώρες”, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα ΗΑΕ.
Όπως υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών, από το Άμπου-Ντάμπι, αυτή ήταν η τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή του και συνάντησή του με τον ομόλογό και φίλο του Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah bin Zayed Al Nahyan), ενώ έχει προηγηθεί και επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε καταρχήν για τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε όλους τους τομείς, στην άμυνα, την ενέργεια, την οικονομία, τον τουρισμό”, ανέφερε ο κ. Δένδιας.
“Αλλά, επίσης, και να κάνουμε μία γενική κοινή κατόπτευση των θεμάτων της ευρύτερης περιοχής μας -της Τουρκίας, της Λιβύης, της Μέσης Ανατολής- και να τον ενημερώσω και για την προσεχή επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, κάτι το οποίο και για εμάς και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ιδιαίτερη σημασία”, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.
Ν. Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη – Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε
«Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε, με.