Ν. Δένδιας: Πρόβλημα για την Ελλάδα η αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασίου

Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης πως η αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασίου συνιστά πρόβλημα για την Ελλάδα εξέφρασε από του βήματος της Βουλής.

Το θέμα ετέθη από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης με τον κ. Δένδια να απαντά: ” Μιλάμε για αναβάθμιση με εξοπλισμό με ραντάρ υπαρχόντων αεροσκαφών. Αν με ρωτάτε εμένα, αυτό δεν συνιστά τελεσθείσα πράξη. Πρόκειται για pre notation. Όσον μας αφορά η αναβάθμιση τουρκικού οπλοστασίου είναι πρόβλημα διότι η Τουρκία έχει εκδώσει απειλή άμυνας κατά της Ελλάδας όπως το ίδιο το State Department έχει παραδεχθεί. Η θέση μας (σ.σ αν συμφωνούμε) είναι σαφής. Όχι. Όπως είναι σαφής και για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων. Αυτή την άποψη θα διατυπώσουμε και στην Ουάσινγκτον”.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών είχε κάνει σαφή αναφορά στις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο λέγοντας ότι είναι απαράδεκτες , ότι αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και ότι συνιστούν προσπάθεια επιβολής.

Αναφερόμενος στην ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία ο κ. Δένδιας υποστήριξε ενθέρμως την υπογραφή της μιλώντας για αναβαθμισμένη σημασία της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: “Φανταστείτε τι θα γινόταν τώρα αν δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία. Αν δεν υπήρχε η Αλεξανδρούπολη, τι σημασία θα είχαν τα στενά για τη Δύση και πόσο δυσχερέστερη θα ήταν η θέση μας για το δικό μας μέλλον. Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε γεωπολιτικό κόμβο υπηρετεί πλήρως και απολύτως το εθνικό συμφέρον” είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα