

Την υπογραφή της Συμφωνίας με την Αίγυπτο ανέδειξε ως την πιο σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη διάρκεια της θητείας του, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και ως πιο δύσκολη «το διάστημα της μεγάλης κρίσης, το καλοκαίρι του 2020, όταν οι δύο χώρες (Ελλάδα – Τουρκία) έβγαλαν τους στόλους στη θάλασσα» .
«Εάν σας πω ότι με εξέπληξε θα σας έλεγα ψέματα» είπε ο κ. Δένδιας για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εκλογών στην Τουρκία και πρόσθεσε «η Ελλάδα θα συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση και όποιον Πρόεδρο επιλέξει ο τουρκικός λαός».
Εγώ, συνέχισε, «ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος μετά την επίσκεψή μου στη σεισμόπληκτη περιοχή τήρησε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντι και στην Ελλάδα και στο κλίμα που δημιουργήθηκε, θα συνεχίσει σε αυτή την πορεία και θα προσπαθήσουμε και οι δύο πλευρές να ανοίξουμε ένα παράθυρο ή, μάλλον, το παράθυρο που έχει ανοίξει να το κάνουμε πόρτα και να μπορέσουμε να προσπαθήσουμε να βρούμε μια άκρη στη διαφορά μας»
Όπως υπογράμμισε «δεν έχω πολλές ελπίδες, έχω όμως τη μεγάλη υποχρέωση να ελπίζω και την ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση να προτρέψω όποιον είναι στην καρέκλα μου να προσπαθήσει».
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Δένδια
Σχετικά Νέα
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.
Β. Κικίλιας στη συνάντηση με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνάντηση εργασίας του.