

Τα ζητήματα που δημιουργούνται από την υπογραφή «των δύο άκυρων Μνημονίων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης» ανέπτυξε ο Ν. Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος τόνισε ότι ζήτησε τη ρητή καταδίκη τους. Ενημέρωσε ότι η Ελλάδα έλαβε ευρύτατη στήριξη από τη Γαλλία από την Ιταλία από την Κύπρο από την Ολλανδία και επισήμανε ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το ευρωπαϊκό συμβούλιο.
Αναλυτικά, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε:
«Ανέπτυξα σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τα ζητήματα τα οποία δημιουργούνται από την υπογραφή των δύο άκυρων Μνημονίων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης. Την παραβίαση της συμφωνίας του Σκιράτ, την ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.
Ανέδειξα το μοντέλο της τουρκικής παραβατικότητας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ζήτησα την ρητή καταδίκη των συγκεκριμένων Μνημονίων, τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων εάν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν. Και βεβαίως την στήριξη της Ελλάδος και της Κύπρου.
Εξήγησα επίσης, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπίσει την κυριαρχία τους και τα κυριαρχικά της δικαιώματα..
Τελικές αποφάσεις θα λάβει το ευρωπαϊκό συμβούλιο με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο οποίο θα μετάσχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης».
Σχετικά Νέα
Λ.Μενδώνη: Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη
«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, που να στηρίζεται και στον Πολιτισμό, ως βασικό.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το πόρισμα Καρώνη αποδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν έχουν όριο
«Αντιεπιστημονικά» και «ατεκμηρίωτα» χαρακτήρισε τα συμπεράσματα του πορίσματος του καθηγητή του ΕΜΠ Δ. Καρώνη.
Κ. Μητσοτάκης για το πόρισμα Καρώνη του ΕΜΠ για Τέμπη: Αποδεικνύεται ότι τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια – Τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη
Αποδεικνύεται ότι τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς κατά τη.
Μ. Συρεγγέλα: Τελικά είδαμε πως δεν υπήρξε συγκάλυψη, αλλά εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών
“Στους γονείς των μηχανοδηγών, που όχι μόνο έχασαν τα παιδιά τους, αλλά άκουγαν και.