

Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πολιτικοποιεί το θέμα, το οποίο, όπως είπε, είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και ερωτηθείς κατά πόσον η προσπάθεια δίωξης των σφετεριστών των ελληνοκυπριακών περιουσιών είναι κάτι που έπρεπε να γίνει πιο νωρίς, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι, ενδεχομένως να έπρεπε να γίνουν πράγματα νωρίτερα, αλλά ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί στο παρελθόν.
N. Χριστοδουλίδης: Θα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη τους σφετεριστές στα κατεχόμενα
«Εγώ αναφέρομαι στο τι γίνεται σήμερα», είπε, σημειώνοντας ότι, το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία «δεν μπορεί κανείς, μα κανείς να το αμφισβητήσει».
Γίνονται παράνομες ενέργειες από κάποιους, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας «θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται» και ότι είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που γίνονται οι ενέργειες της Κυβέρνησης, «μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, και για να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις οι οποίες, κακά τα ψέματα, το τελευταίο διάστημα είχαν αυξηθεί».
«Άρα είναι συνειδητή επιλογή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας», είπε, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στην δικαιοσύνη, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση σύλληψης Τουρκοκύπριου δικηγόρου. «Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πολιτικοποιούμε το θέμα, είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέμα νομιμότητας, της δικαιοσύνης», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσθέτοντας πως θα πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.
πηγή:ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο «φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου», Χοσέ Μουχίκα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, γνωστός και ως ο «φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου»,.
Αδέρφια Μενέντεζ: Ξεκίνησε η επανεξέταση που θα κρίνει αν θα αποφυλακιστούν έπειτα από 29 χρόνια
Ο δικαστής του Λος Άντζελες κλήθηκε να αποφασίσει την Τρίτη (12.05.2025) αν τα αδέρφια.
Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι – Ερντογάν για το ουκρανικό
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ.
Ο Τραμπ καλεί τη Fed να μειώσει τα επιτόκια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, για ακόμη μια φορά, την αμερικανική.