Ν. Χριστοδουλίδης για Γάζα: Η πρωτοβουλία Αμάλθεια θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ανθρωπιστικές ανάγκες

«Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να φτάσει βοήθεια στη Γάζα», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ένα χτύπημα έπληξε μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε μια ομάδα του World Central Kitchen, η οποία μόλις είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους επισιτιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε στη Γάζα μέσω της θαλάσσιας οδού από την Κύπρο, ενώ πολίτες από την Αυστραλία, την Πολωνία και τη Βρετανία ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε ότι διακόπτει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή με άμεση ισχύ. Η WCK δραστηριοποιείται στη Γάζα από τον Οκτώβριο, μεταφέροντας τρόφιμα μέσω χερσαίων οδών και συμμετέχοντας επίσης σε εναέριες ρίψεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εγκαινίασε έναν πρώτο θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς βοήθειας στον θύλακα από την Κύπρο. Μια δεύτερη νηοπομπή πλοίων που μετέφερε λίγο πάνω από 300 τόνους βοήθειας αναχώρησε από την Κύπρο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Η πρωτοβουλία της Αμάλθειας θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ανθρωπιστικές ανάγκες», δήλωσε ο Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη θαλάσσια οδό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα