

Στην ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε 9 Δήμους της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, καθώς δρομολογήθηκε η άμεση ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027».
«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την “πράσινη” Αττική που θέλουμε. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε στους πολίτες. Αναβαθμίζουμε τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Υλοποιώντας πολιτικές με ισχυρό περιβαλλοντικό στις σχολικές μας μονάδες, απαντάμε έμπρακτα στα επίκαιρα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης και της εξοικονόμησης ενέργειας».
Ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης των έργων ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Το έργο -που υλοποιείται, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια των Δήμων Αθηναίων, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Γλυφάδας, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Καισαριανής, Μεταμόρφωσης και Φυλής.
Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολικών μονάδων, με την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης των σχολικών αιθουσών (και των λοιπών λειτουργικών χώρων) και την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης-διαχείρισης ενέργειας.
Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής: «Δημιουργούμε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Και μαθαίνουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν το περιβάλλον, βιωματικά, μέσα από τη σχολική καθημερινότητα. Η αναβάθμιση των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας. Και σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε».
Επισημαίνεται ότι με την ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω κτηρίων, συνολικής επιφάνειας άνω των 52.000 τ.μ., θα επιτευχθεί ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη από 30%.
Σχετικά Νέα
Χαρδαλιάς: Το μήνυμα του Πάσχα είναι η χαρά, η ελπίδα, η αναγέννηση
Το μήνυμα του Πάσχα, της κορυφαίας γιορτής της Χριστιανοσύνης, είναι η χαρά, η ελπίδα,.
Σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας από τον Δήμο Αθηναίων για την προστασία του ιστορικού κέντρου της Πλάκας
Στη σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της.
Δήμος Αθηναίων: Αναβαθμίζονται έξι παιδικές χαρές και δημιουργούνται δύο νέες
Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται η χρηματοδότηση της αναβάθμισης έξι παιδικών χαρών και.
Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ για παιδικές χαρές και σχολικές αίθουσες σε 4 δήμους
Έργα σε παιδικές χαρές και σχολικές αίθουσες θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους της Αττικής.