

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του εξέφρασε τη πλήρη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το νομοσχέδιο που αφορά στους γιατρούς του ΕΣΥ και συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες μεταρρυθμίσεις με την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, γιατί έσπασε τις κοινωνικές ανισότητες προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υπογράμμισε: «Μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να δώσει κίνητρα για την αρτιότερη στελέχωσή του αλλά και να κατευθύνει γενναίους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, γιατί αποδιαρθρώνει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς, την ώρα που μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ανατιμήσεων και πληθωρισμού οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία πανευρωπαϊκά, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέκρινε έντονα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι «δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητά της είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών».
Σχετικά Νέα
Α. Σαμαράς: Οι εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα είναι ραγδαίες και ανησυχητικές
Έντονα επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική εμφανίζεται ο πρώην.
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζομαι, τελειώνει τα ολιγοπώλια των τραπεζών, των ακτοπλοϊκών, της εμπορίας τροφίμων, της ενέργειας, της υγείας
«Η άποψη μου είναι ότι αυτό το σύστημα εξουσίας που μας κυβερνά, είναι κυνικό.
Άρθρο Σαμαρά στα ΝΕΑ: Αυτή δεν είναι πια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην.