

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των υποκλοπών, μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο dnews.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, έκανε λόγο για «προσωρινό πλυντήριο των ευθυνών των κυβερνώντων» σημειώνοντας πως η έρευνα «αποδείχτηκε προσχηματική, με καρμπόν καταθέσεις χωρίς να ερωτώνται οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ούτε καν για τους λόγους της παρακολούθησης».
Προκάλεσε αίσθηση επίσης ότι δεν «αναζητήθηκαν στοιχεία και από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να διακριβωθεί πλήρως και συνολικά πόσοι στόχοι του predator είχαν τεθεί υπό ταυτόχρονη παρακολούθηση από την ΕΥΠ».
«Είναι σαφές πλέον γιατί αφαιρέθηκε η δικογραφία από τους δυο έντιμους νεότερους εισαγγελείς και γιατί μπήκαν τόσα προσκόμματα στην έρευνα των ανεξάρτητων αρχών. Η Νέα Δημοκρατία το 2009 χρεοκόπησε την οικονομία της χώρας και σήμερα τους θεσμούς της».
Στην ερώτηση γιατί επιμένει στην άποψη ότι ο πρωθυπουργός είναι «ο εγκέφαλος του “κυκλώματος” των υποκλοπών», απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο εντολέας της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού με πρακτικές μακριά από κάθε μορφή ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η χώρα μας έγινε το κέντρο εξαγωγής του παράνομου λογισμικού Ρredator σε ανελεύθερα καθεστώτα της Αφρικής.
Ανδρουλάκης: «Ο νομικός μου αγώνας θα συνεχιστεί»
Έθεσε υπό τον έλεγχο του την ΕΥΠ, άλλαξε τις πρόνοιες του νόμου για να διορίσει τον κ. Κοντολέοντα επικεφαλής και όρισε τον ανιψιό του επιβλέποντα. Θα μπορούσε με μια του κίνηση να άρει το απόρρητο και να πέσει άπλετο φως, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ενορχήστρωσε και το δεύτερο σκάνδαλο της συγκάλυψης. Μέχρι και η εποπτευόμενη του, ΕΥΠ, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ρητά ορίζει ότι πρέπει να ενημερωθώ εγγράφως για τους τυπικούς και οπωσδήποτε προσχηματικούς λόγους της παρακολούθησής μου».
Οσον αφορά τα επόμενα βήματά του στην υπόθεση, ξεκαθάρισε πως «ο νομικός μου αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Προ ημερών προσέφυγα εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη μη συμμόρφωση της ΕΥΠ με την απόφαση του ΣτΕ.
Η νομική μου ομάδα ετοιμάζει και τρίτη προσφυγή στο Ε.Δ.Δ.Α. για παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη λόγω της πλημμελούς έρευνας και παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή. Ο αγώνας μου δεν είναι προσωπικός. Πάνω από όλα, έχω χρέος απέναντι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που θέλει να μεγαλώνει τα παιδιά του σε ένα περιβάλλον σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.