Ν. Ανδρουλάκης: Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι των μετεκλογικών σεναρίων

Δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «το στίγμα μας το πολιτικό είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Παράλληλα όμως σχολιάζοντας την Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «δεν μπορούμε να έχουμε μια αλώβητη κυβέρνηση που χειρίζεται τα πράγματα που χειρίζεται τα πράγματα με ελιτιστικό τρόπο» προσθέτοντας όμως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το εργαλείο του λαϊκισμού». Συνολικά τόνισε ότι η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων είναι «τοξικός δικομματισμός άγονων συγκρούσεων».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και την πιθανότητα να συνεργαστεί κυβερνητικά με ένα από τα δύο κόμματα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι επιλέχθηκε ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής γιατί «εγγυώμαι την αυτόνομη πορεία της παράταξης».

Σημείωσε πως στόχος του είναι «το κόμμα μας να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της Ν.Δ μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Ειδικά για την πιθανότητα να συνεργαστεί με την Ν.Δ εφόσον από τις κάλπες δεν προκύψει αυτοδυναμία ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την απλή αναλογική και έχει ανακοινώσει δεύτερες και τρίτες εκλογές. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι».

Δήλωσε ότι «μόνη δημοσκόπηση για μένα είναι η επόμενη κάλπη που θα δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε». Πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έθεσε συγκεκριμένο εκλογικό στόχο που εκτιμά ότι θα επιτύχει.

“Υπάρχει χώρος για Παπανδρέου και Λοβέρδο”

Όσον αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις στο κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως το επόμενο διάστημα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί ποιοι θα αναλάβουν τις θέσεις κλειδιά του κόμματος. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει χώρος και για τους δύο συνυποψήφιους του τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Όλοι θα έχουν ρόλο και οι συνυποψήφιοί μου» είπε τονίζοντας ότι στόχος είναι «να χρησιμοποιήσουμε την εμπείρου τους αλλά και την ανάγκη για ανανέωση».

Αναφορικά με το όνομα του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι το θέμα «θα το αντιμετωπίσουμε θεσμικά στο συνέδριό μας» αλλά «σίγουρα στο όνομα θα υπάρχει η λέξη «ΠΑΣΟΚ» γιατί αυτή είναι μια προτεραιότητα που βάζουν πολύ από τους υποστηρικτές της παράταξής μας».

Άνοιγμα των σχολείων χωρίς αυστηρά πρωτόκολλα

Αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα της πανδημίας ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί επέλεξε το άνοιγμα των σχολείων, με το οποίο συμφώνησε, δίχως όμως τα αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τα τεστ ανίχνευσης του Covid 19 επανέλαβε την πρόταση του το μοριακό τεστ να έχει «πλαφόν» τα 40 ευρώ, με παράλληλη διάθεση δωρεάν τεστ σε πολλά σημεία από τον ΕΟΔΥ. Επίσης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού λέγοντα πως «θέση μου είναι η λύση που εφαρμόζει η Ιταλία. Όσοι είναι εμβολιασμένοι πάνε παντού όσοι είναι ανεμβολίαστοι πάνε με rapid σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ».

Διαφώνησε όμως με την επιβολή διοικητικού προστίμου που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα