

«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνα σταθερότητας, όχι μόνο για την νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και για τον αραβικό χώρο», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθυνόμενος χαιρετισμό στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι τριμερείς συνεργασίες ξεκίνησαν επί Αντώνη Σαμαρά και ενισχύθηκαν με τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ μιλώντας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σημείωσε πως «έφεραν στη μνήμη μας τις ίδιες τουρκικές βαρβαρότητες στην Κύπρο».
«Δυστυχώς οι αξιώσεις της Τουρκίας μετατρέπουν την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Άγκυρας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν θα το δεχτούμε πότε».
Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στάση «ουδετερότητας» της γείτονας χώρας στην ουκρανική κρίση λέγοντας πως «δεν δεχόμαστε δυο μέτρα και δυο σταθμά, δεν δεχόμαστε να υπάρχουν κάποιοι «αλα καρτ» και να κερδοσκοπούν»..
Στην ομιλία του ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη χαρά του που μιλάει στη φιλελεύθερη παράταξη της Ελλάδας, αλλά και την πολύ καλή συνεργασία που έχει με το κυβερνών κόμμα στα θέματα της Κύπρου.
Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας απέδωσε τιμή και σε όσους Έλληνες θυσιάστηκαν για τους αγώνες του κυπριακού λαού.
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.