

Ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο χθες Κυριακή (29/01) ανοίγοντας πυρ εναντίον ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν στη Νότια Αφρική, αφήνοντας πίσω τους οκτώ νεκρούς και τρεις τραυματίες, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.
«Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού γιόρταζε τα γενέθλιά του όταν δυο άγνωστοι, οπλισμένοι, μπήκαν» στο ακίνητο χθες Κυριακή το βράδυ στην Κεμπέρχα (σ.σ. νότια· σημαντικό λιμάνι, πόλη άλλοτε γνωστή με την ονομασία Πορτ Ελίζαμπεθ) και «άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των καλεσμένων», περιέγραψε η αστυνομία σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Οι ένοπλοι πυροβολούσαν «αδιακρίτως» τους προσκεκλημένους, συνεχίζει το κείμενο, που διευκρινίζει ότι «οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τρεις αγωνίζονται για να παραμείνουν στη ζωή σε νοσοκομείο».
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού «είναι ανάμεσα στους αποβιώσαντες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Διενεργείται έρευνα για την υπόθεση και έχει αρχίσει ανθρωποκυνηγητό για να συλληφθούν οι δράστες, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων είναι συχνές στη Νότια Αφρική, χώρα όπου ο δείκτης ανθρωποκτονιών συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στον κόσμο, λόγω της βίας των συμμοριών και του αλκοόλ.
Το 2022 διαπράχθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε μπαρ που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κάπου είκοσι άνθρωποι, ιδίως σε εργατικές συνοικίες του Γιοχάνεσμπουργκ και στην πόλη Πιτερμπαρέτσμπεγκ (ανατολικά).
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.