Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 8th, 2016

Nέες άμυνες για κυβερνοεπιθέσεις ετοιμάζει η Fed

HFGHΟι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχεδιάζουν να απαιτήσουν από τις τράπεζες να υιοθετήσουν μια βάση αμυνών προκειμένου να προστατευτούν από απειλές από τον κυβερνοχώρο, αφότου μια σειρά επιθέσεων κόστισε στη βιομηχανία δισεκατομμύρια δολάρια και κλόνισε την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τονίζουν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα ηγείται μιας πρωτοβουλίας για τη σκιαγράφηση των νέων προστατευτικών μέτρων, στην οποία εμπλέκονται μια σειρά από υπηρεσίες. Αυτό το οποίο θα θεσπιστεί, θα είναι ένα κατώτατο όριο αμυνών με το οποίο τα ιδρύματα θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Οι πηγές τονίζουν ότι η προσπάθεια προκύπτει κατά ένα μέρος από την ανησυχία πως οι ψηφιακές παραβιάσεις γίνονται όλο και πιο συχνές και επιθετικές, ενώ ένα και μόνο πλήγμα θα μπορούσε να παραλύσει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Περαιτέρω πληροφορίες για τα νέα σχέδια δεν έχουν γίνει γνωστές, οπότε δεν μπορεί να καθοριστεί το αν οι δαπανηρές προσπάθειες στις οποίες έχουν προχωρήσει τα ιδρύματα μέχρι στιγμής, θα τους οδηγήσουν σε συμμόρφωση με τα νέα ελάχιστα πρότυπα που προτείνουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Ισχυρές αναταράξεις έχουν κλυδωνίσει την εν λόγω βιομηχανία εξαιτίας σοβαρών κυβερνοεπιθέσεων, περιλαμβανομένου ενός χάκινγκ το Φεβρουάριο στην κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές από την οποία οι δράστες πήραν 81 εκατ. δολάρια, αλλά και μιας εισβολής στην JPMorgan το 2014 που έθεσε σε κίνδυνο πληροφορίες εκατομμυριών πελατών.

Πηγή: Euro2day.gr

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo