Μυτιλήνη: Επίσκεψη του πρέσβη της Νορβηγία

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, Φροντ Όβερλαντ Άντερσεν προκειμένου να επισκεφθεί Νορβηγούς που επιχειρούν με την ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια που στάλθηκε στη Λέσβο από τη Νορβηγία μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Ο κ. Πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα που η ελληνική κυβέρνηση έστησε τον καταυλισμό και σχολίασε θετικά το έργο του ΕΟΔΥ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του COVID.

Ας σημειωθεί ότι η Νορβηγία συνέδραμε με την αποστολή ιατρικής ομάδας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, 48 ώρες μετά την ελληνική έκκληση για βοήθεια. Η νορβηγική αποστολή αποτελείται από 25 μέλη, συμπεριλαμβανομένων 18 γιατρών και νοσοκόμων.

“Δυστυχώς στη Νορβηγία η κυρίαρχη εικόνα της Λέσβου αφορά το ΚΥΤ Μόριας. Δεν θεωρώ ότι η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει τη Λέσβο. Καταλαβαίνουμε απόλυτα τους κατοίκους ότι επωμίζονται δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τον πληθυσμό. Όμως η Νορβηγία μέσω του ΕΟΧ βοηθά για ένα αποδοτικό σύστημα ασύλου, όμως πρέπει να υπάρχει ολιστική προσέγγιση” τόνισε ο κ. Άντερσεν.

Σχετικά Νέα