

Με σύνθημα «Καμία δομή πουθενά στο νησί», κάτοικοι του νησιού επιβαίνοντες σε δίκυκλα και αυτοκίνητα συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση στην πόλη της Μυτιλήνης ενάντια στην προοπτική της δημιουργίας νέας δομής υποδοχής και διαμονής αιτούντων άσυλο στη Λέσβο.
Η κινητοποίησε με την ευκαιρία του ενός χρόνου από τα περσινά επεισόδια την περιοχή της Καράβας με το ίδιο θέμα. Οι διαδηλωτές με την κινητοποίηση τους ζήτησαν επίσης την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και συγκεκριμένα μέχρι το Πάσχα.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις εισόδους της πόλης και κινήθηκαν προς το κέντρο σε μια πορεία που κράτησε περί τη μια ώρα. Μεταξύ άλλων στη κινητοποίηση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς και του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και πολλοί αυτοδιοικητικοί όλων των βαθμίδων.
Ας σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας νέας δομής με πρόσφατη απόφασή του.
Αντίστοιχη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα έγινε χθες Σαββάτο και στη Χίο.
Σχετικά Νέα
Αστυνομική επιχείρηση σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε δυο χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών και.
Hellenic Train – ΟΣΕ: Καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων λόγω τεχνικών εργασιών
Σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και ματαιώσεις υπάρχουν σε δρομολόγια τόσο στον υπεραστικό άξονα Αθήνα –.
Σπαρτιάτες: Αθώοι και οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων
Αθωώθηκαν και οι 13 κατηγορούμενοι στη δίκη των Σπαρτιατών. Απηλλάγησαν από την κατηγορία της.
Θεσσαλονίκη: Τρεις νεαροί οι δράστες της επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων στα Διαβατά
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Α.Τ. Δέλτα, περιστατικό επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων.