

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια στις 6 Δεκεμβρίου 2023, αποφασίστηκε (υπ’ αριθ. 833/2023 Απόφαση ΕΑ) ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η οποία αφορά στην απόκτηση από την εταιρία με την επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.», του συνόλου (100%) των μετοχών της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία « ΕΦΑ Ενεργειακή Εταιρία Φυσικού Αερίου Α.Ε.», δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Η ανωτέρω αναφερόμενη γνωστοποίηση συγκέντρωσης, θα επιφέρει μεταβολή του ελέγχου της εταιρίας «ΕΦΑ Ενεργειακή Εταιρία Φυσικού Αερίου Α.Ε.», δεδομένου ότι η εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής.
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της μεταλλουργίας, των έργων βιώσιμης ανάπτυξης, της ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Σκοπός της ΕΦΑ Ενεργειακή Εταιρία Φυσικού Αερίου Α.Ε. είναι μεταξύ άλλων η προμήθεια φυσικού αερίου, το εμπόριο υγρών και αερίων καυσίμων, η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και η εκμετάλλευση πρατηρίων, ωστόσο δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά λιανικής προμήθειας φυσικού αερίου σε τελικούς καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις). Ως εκ τούτου, η συγκέντρωση αφορά στην αγορά χονδρικής προμήθειας και εμπορίας φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια και στην αγορά λιανικής προμήθειας φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια.
Η EA έκρινε ότι η υπό εξέταση συναλλαγή δεν θα επιφέρει αλλαγές στη δομή των προαναφερθέντων σχετικών αγορών, καθώς δεν θα εξαλείψει κάποια ουσιώδη και ενεργή ανταγωνιστική πίεση. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την απόφαση, κρίνεται ότι δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές που αφορά και δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις εν λόγω σχετικές αγορές.
Σχετικά Νέα
Wall Street: Άνοδος στα futures μετά την συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Δυνατή ώθηση παίρνουν οι αμερικανικές μετοχές την Δευτέρα, μετά την είδηση πως οι ΗΠΑ.
Συνεργασία EY Ελλάδος με DefencEduNet για την κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων στην άμυνα
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η EY Ελλάδος και το δίκτυο DefencEduNet (μια πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ.
UBS: Αυξάνει τις τιμές στόχους για Εθνική και Alpha
Σε άμεση αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τις Εθνική και Alpha Bank προχώρησε η.
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές μετά την ανακοίνωση για αναστολή μέρους των δασμών ΗΠΑ-Κίνας
Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να.