

Η περιεκτικότητα του μπρόκολου σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά το καθιστούν ιδανικό για αντικαρκινική προστασία, γνωρίζετε όμως πώς να το μαγειρέψετε σωστά;
Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.
Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.
Σχετικά Νέα
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του.
Κανόνες ασφαλείας από τον ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές το Πάσχα
Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα, με έθιμα όπως το βάψιμο των αυγών, το.
Νόσος Αλτσχάιμερ: Από ποιον γονιό «μετράει» περισσότερο η κληρονομικότητα – Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα
Αν και για πολλά χρόνια η κληρονομικότητα από τη μητέρα θεωρούνταν πιο σημαντική για.
Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας – Τουλάχιστον τρεις ασθενείς νεκροί κατά την εκκένωση
Δύο ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας, τα ξημερώματα της Κυριακής (13/4),.