Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και πενήντα τραυματίστηκαν σε μια «τρομοκρατική επίθεση» κατά στρατιωτικής βάσης στην πόλη Τζίμπο, η οποία εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται σε κλοιό τζιχαντιστών, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στρατού της Μπουρκίνα Φάσο.

Στον αντίποδα, «εντοπίστηκαν νεκροί 18 τρομοκράτες, ενώ η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα και πέραν της βάσης επλήγησαν στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις στη γύρω περιοχή.

Η πόλη Τζίμπο, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, έχει αποκλειστεί εδώ και τρεις μήνες από τζιχαντιστές, οι οποίοι ανατίναξαν γέφυρες αποκόπτοντας τους κύριους οδικούς άξονες που οδηγούν στην περιοχή.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα. Τέσσερις ημέρες αργότερα εκδηλώθηκε το πραξικόπημα με το οποίο ο λοχαγός Ιμπραΐμ Τραορέ ανέτρεψε τον αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Νταμιμπά.

Ήταν το δεύτερο πραξικόπημα στην Μπουρκίνα Φάσο μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, με στόχο «την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας», όπως υποστήριξαν οι πραξικοπηματίες.

Από το 2015, τζιχαντιστές που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος εξαπολύουν αιματηρές επιθέσεις ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και υποχρεώνοντας περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα