Μπόρις Τζόνσον: Αρνείται ότι είπε “αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται”

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέψευσε σήμερα τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είχε δηλώσει πως προτιμά τα πτώματα να στοιβάζονται «κατά χιλιάδες» παρά να δώσει εντολή για ένα τρίτο lockdown λόγω του κορονοϊού.

Ερωτηθείς από τον ηγέτη του αντιπολιτεύομενου Εργατικού κόμματος Κιρ Στάρμερ εάν έκανε αυτά τα σχόλια, ο Τζόνσον απάντησε στο Κοινοβούλιο: «Όχι» και κάλεσε τον Στάρμερ να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι έκανε τις δηλώσεις που του αποδίδονται από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

“Αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες”
Ο βρετανός πρωθυπουργός προτιμούσε να αφήσουν «τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Daily Mail.

Ο ίδιος διέψευσε άμεσα τα δημοσιεύματα, όμως τα πρόσωπα από αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail, που άκουσαν με τα αυτιά τους τις φράσεις αυτές του βρετανού πρωθυπουργού επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Στην συνέχεια ακολούθησε βροχή κατηγοριών για τις “δηλώσεις περι πτωμάτων”, με τα βρετανικά μέσα να επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα, παρά την άρνηση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα