

Έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία «την στιγμή» που ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης θα περάσει τα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα από το Κίεβο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
«Έχουμε τις κυρώσεις έτοιμες», συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας τη ρωσική πλευρά πως μια στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία θα ισοδυναμούσε με πολιτική και στρατιωτική καταστροφή. Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα υπογράμμισε πως κυρώσεις αναμένεται να επιβάλουν άμεσα σε μια τέτοια περίπτωση όχι μόνο η Μεγάλη Βρετανία αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο ίδιος συνέχισε κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν πως κρατάει ένα όπλο με το οποίο σημαδεύει το κεφάλι της Ουκρανίας. Εξέφρασε, δε, την άποψη πως ο κίνδυνος μιας άμεσης ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία είναι όντως υπαρκτός. Παράλληλα ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε τη Μόσχα πως εάν επιτεθεί θα συναντήσει μεγάλη αντίσταση.
Ο Μπόρις Τζόνσον είχε σήμερα συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Νωρίτερα σήμερα, η ουκρανική πλευρά είχε αναφερθεί και στην προοπτική της διαμόρφωσης ενός τριμερούς «συμμαχικού» σχήματος από την Ουκρανία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με το βλέμμα προφανώς στραμμένο στη Μόσχα.
πηγές Guardian, FT
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.