

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ προειδοποίησε σήμερα όλες τις πλευρές να μην εξάγουν αυθαίρετα συμπεράσματα με αφορμή το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι, αφού εξέτασαν τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους, ανέφεραν ότι μια φιλοουκρανική οργάνωση ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.
«Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Οποιαδήποτε αλήθεια. Αλλά μιλάμε για (…) εικασίες» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπορέλ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Άμυνας των χωρών της ΕΕ στη Στοκχόλμη. Υπενθύμισε εξάλλου ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση αυτή στη Σουηδία, τη Δανία και τη Γερμανία.
«Όσο συνεχίζονται οι έρευνες δεν μπορούμε να εξάγουμε οριστικά συμπεράσματα. Πρέπει να περιμένω μέχρι να έχουμε μια σαφή αντίληψη για το τι συνέβη», πρόσθεσε.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον. «Όσο η διαδικασία (της έρευνας) συνεχίζεται, δεν θέλω να εξάγω οποιοδήποτε συμπέρασμα. Θέλω να περιμένω μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», είπε.
Ο Μπορέλ είπε επίσης ότι πρότεινε να δαπανήσουν οι χώρες της ΕΕ 1 δισεκ. ευρώ για την κοινή αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία αλλά και για να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα.
Σχετικά Νέα
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.