

Τη σημασία που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι στο Λουξεμβούργο.
«Χωρίς εσάς η περιοχή θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση» ανέφερε ο κ. Μπορέλ, ενώ τόνισε επίσης ότι η επισιτιστική ασφάλεια είναι τα βασικά ζητήματα για τα οποία πρέπει να υπάρχει δέσμευση.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημείωσε ότι στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου θα εγκριθούν, οι προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Αιγύπτου.
«Εστιάζουμε στην οικοδόμηση μίας βιώσιμης οικονομίας, κυρίως αναφορικά με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, σχετικά με τις εξωτερικές υποθέσεις» επισήμανε αναφέροντας ότι θα συνεχιστούν οι κοινές δεσμεύσεις όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.