Μπογδάνος: Αναστηλώνεται ο νόμος του κράτους, όχι της Δεξιάς

Με ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής της ΝΔ απαντά στον Γιάννη Ραγκούση για τα περί «αναστήλωσης του κράτους της Δεξιάς» σημειώνοντας ότι αυτό που γίνεται είναι η αναστήλωση του κράτους και της νομιμότητας έναντι της ανομίας. Σύμφωνα με τον κ. Μπογδάνο δεν είναι τυχαία η αναφορά του κ. Ραγκούση αφού έρχεται λίγο πριν τις αλλαγές που προωθούνται στο άσυλο.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την επιλογή του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις μέχρι στιγμής κινήσεις του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ, Ραγκούσης δήλωσε πως η κυβέρνηση αναστηλώνει το κράτος Δεξιάς.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Α’ Αθηνών της ΝΔ, με ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει στον κ Ραγκούση πως η ΝΔ αναστηλώνει το κράτος του νόμου, καταργώντας το άσυλο στα Πανεπιστήμια και εξουδετερώνοντας τα πάσης φύσεως άβατα στην Αθήνα.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

«Τοποθετείς πασοκογενή υπουργό και αποϊδεολογικοποιείς το θέμα της νομιμότητας και της ασφάλειας, κινούμενος επιχειρησιακά με αυτοσυγκράτηση. Το κάνεις αυτό με τίμημα να δυσαρεστήσεις μεγάλο μέρος του προσωπικού της ΕΛΑΣ, και μάλιστα ψηφοφόρους σου, που πράγματι επιθυμούσαν μια πιο «δεξιά» αστυνομία. Παράλληλα, αντιμετωπίζεις (συγχρόνως με τις αιτιάσεις περί Μαυρωτά) και εκείνες επ´αφορμή Τσουβάλα. Γιατί; Διότι η νομιμότητα δεν έχει ιδεολογικό χρώμα, αλλά βρίσκεται στην καρδιά του κοινωνικού συμβολαίου και της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Κι αυτό θέλεις να το καταστήσεις σαφές προς πάσα κατεύθυνση.

Και μετά έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γιάννη Ραγκούση και μιλά για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς».

Είναι, όμως, σαφές γιατί συμβαίνει αυτό. Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζουμε το άσυλο, οι σχολές μέσα στο καλοκαίρι απαλλάσσονται από τα παραβατικά στοιχεία, τους ποινικούς και τις δυνάμεις του εκφοβισμού, 700 στελέχη της ΕΛΑΣ ήδη πήραν φύλλα πορείας για μάχιμα πόστα, 1500 προσλαμβάνονται άμεσα, ανασυστήνεται η ΔΕΛΤΑ, δρομολογούνται προμήθειες υλικών, εξοπλισμού και περιπολικών. Τα άβατα καταργούνται μέρα με τη μέρα, στην πράξη.

Μην μπερδευόμαστε και μη μπερδεύουμε. Το κράτος του νόμου είναι αυτό που αναστηλώνεται. Στον αντίποδα του κράτους της ανομίας, που απήλθε – και τώρα θα κριθεί με γνώμονα τη στάση που θα κρατήσει έναντι των επί χρόνια παρανόμων προστατευομένων του».

 

Σχετικά Νέα