Μπλίνκεν: Στο Παρίσι για συνομιλίες για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή

Στη Γαλλία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για να συζητήσει με τη γαλλική ηγεσία την υποστήριξη προς την Ουκρανία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Στεφάν Σεζουρνέ και τον υπουργό Αμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην αυριανή υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Μαζί με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της Nexter, θυγατρικής της γαλλογερμανικής KNDS που κατασκευάζει τα συστήματα πυροβολικού Caesar που στέλνονται στο Κίεβο.

Η Γαλλία, η οποία οργάνωσε στο τέλος του Φεβρουαρίου Σύνοδο Κορυφής για την ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, έχει ζητήσει από τους συμμάχους της να αυξήσουν τις προσπάθειες για να οδηγηθεί η Ρωσία σε ήττα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος βρισκόταν το Σάββατο στο Κάιρο με θέμα τον πόλεμο στην Γάζα και χθες στο Πεκίνο όπου κάλεσε την Κίνα «να διαβιβάσει ξεκάθαρα μηνύματα προς τη Ρωσία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, θα συζητηθούν οι μεγάλες διεθνείς κρίσεις, στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, αλλά επίσης η κρίση στο Σουδάν. Θα συζητηθεί επίσης η προετοιμασία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον.

«Ως προς την Ουκρανία, ο στόχος είναι η συνέχιση και η ενίσχυση της υποστήριξης προς το Κίεβο», τονίσθηκε από το περιβάλλον του Στεφάν Σεζουρνέ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα