Μπλίνκεν: Ολα δείχνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι ό,τι συμβαίνει επί του πεδίου στην Ουκρανία, ακόμη και η ανακοίνωση της παράτασης των στρατιωτικών ασκήσεων από τη Ρωσία και την Λευκορωσία, υποδηλώνει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην εκπομπή του CNN “State of the Union” ο Μπλίνκεν τόνισε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες μέχρι την τελευταία στιγμή στο να χρησιμοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να δουν αν η διπλωματία μπορεί να αποτρέψει τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν από το να προχωρήσει σε εισβολή.

Ο αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν σε πιθανά αμοιβαία βήματα στο θέμα της ασφάλειας.

“Αυτή είναι η συνομιλία που θέλω να έχω με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ αλλά εξαρτάται απολύτως από το αν θα εισβάλει η Ρωσία”, σημείωσε ο Μπλίνκεν επισημαίνοντας ότι η διπλωματική οδός παραμένει εφικτή “μέχρι τα άρματα μάχης να αρχίσουν πράγματι να κινούνται και τα αεροπλάνα να βρίσκονται στον ουρανό”.

Επιπλέον, ο Μπλίνκεν είπε στο δίκτυο CBS ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είνει έτοιμος “να συναντηθεί” με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν “ανά πάσα στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο αν αυτό επιτρέψει στην αποφυγή ενός πολέμου”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα