Μπαράζ επιθέσεων Ερντογάν: “Η Ελλάδα να πάρει μάθημα από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα”

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική του την Παρασκευή ο Ερντογάν, αφού μετά την επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη και την αναφορά ότι η Τουρκία δεν θα πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά “η Αθήνα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της” ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Τουρκίας από τη χώρα μας και πρότεινε να πάρει η Ελλάδα “ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα”.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τ. Ερντογάν αναφερόμενος στην Ελλάδα σχολίασε: “Σε όσους μας επιτίθενται μας συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες”.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του με “προειδοποιήσεις”, σημειώνοντας ότι “αντί να λύσουν (σ.σ.: οι Έλληνες) τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων”.

“Συνιστούμε στην διοίκηση της Ελλάδας η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν μάλιστα κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, λέγοντας: “Ο γείτονας μας στο Αιγαίο, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό”.

“Δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα”
Διπλή επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Τ. Ερντογάν τόσο στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ όσο και μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι “δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της” και συνέχισε λέγοντας ότι “εάν πρόκειται να ζήσουμε ειρηνικά ως γείτονες, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές σε πολύ λίγο χρόνο. Αν το κάνετε αυτό η αεροπορία μου θα δώσει την κατάλληλη απάντηση. Αν συνεχίσετε αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους. Αλλιώς, ο λαός μας θα ρωτήσει που είναι η αεροπορία μας”.

Σε άλλο σημείο ο Τ. Ερντογάν ανέφερε: “ας πούμε εδώ ότι ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε κάπως ότι έχουμε δίκιο, πολλοί όμως ηγέτες προσπάθησαν να μας κάνουν να μονιάσουμε, αλλά εμείς είπαμε ότι δεν το εξετάζουμε αυτό προς το παρόν. Εάν είναι αναγκαίο θα εξετάσουμε τις συνθήκες και θα αξιολογήσουμε την κατάσταση ανάλογα”.

Νωρίτερα, επιστρέφοντας από τη Μαδρίτη, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε για μια ακόμα φορά την άρνησή του να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε, αν δεν συμμορφωθεί”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα