Site icon The Indicator

Μπαράζ ελέγχων για την τήρηση των μέτρων – Πέντε συλλήψεις

Σε πέντε ανήλθαν οι συλλήψεις, σε 31 συνολικά οι παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων, σε 520 για μετακίνηση από τις 00:30 έως τις 5:00 και σε 786 για μη χρήση μάσκας, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, σε 49.745 ελέγχους που διενεργήθηκαν, βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Οι έλεγχοι στην Αττική
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 26.521 έλεγχοι στην Αττική και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

543 για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και για περιορισμό κίνησης
τρεις παραβάσεις για λειτουργία μπαρ μετά τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι και στο Νέο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα, στο κατάστημα στην Αθήνα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, ενώ στους 146 θαμώνες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ. Συνελήφθη επίσης ο προσωρινά υπεύθυνος για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο κατάστημα στο Περιστέρι κατά τον πρώτο έλεγχο στις 00.05 επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε έλεγχο που ακολούθησε στις 01.40 ώρα βρέθηκε πάλι ανοικτό και επιβλήθηκε νέο διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες. Στους 108 θαμώνες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ. Επίσης συνελήφθησαν δύο άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο κατάστημα στο Νέο Ψυχικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, ενώ συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα καταστήματα (καφέ – μπαρ) στον Πειραιά που λειτουργούσαν πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, ενώ συνελήφθηκαν και οι προσωρινά υπεύθυνοι.

Διαβάστε επίσης: Η «Κ» πραγματοποίησε οδοιπορικό στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας

Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα
Σημειώνεται ότι ξεκίνησε το Σάββατο η εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 π.μ. μέχρι τις 5.00 π.μ. στις περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 3 και 4, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων το Σάββατο
Το Σάββατο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έσπασαν για πρώτη φορά το «φράγμα» των 900. Τα περισσότερα από 935 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (228) και στη Θεσσαλονίκη (217).

Στην περιφερειακή ενότητα Σερρών εντοπίστηκαν 54 κρούσματα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να μεταβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή.

Exit mobile version