Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Παραιτείται από την έφεση, αποσύρεται από τις Πανελλήνιες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνήγορος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης παραιτείται της έφεσης και αποσύρεται από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, είχε ήδη εξετάστεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με θέμα τη βία κατά των γυναικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπάρχουν εξαιρετικά σοβαροί λόγοι», που δεν αναφέρονται, για αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνηγόρου είναι η εξής:

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Η ανακοίνωση για παραίτηση από την έφεση εκ’ μέρους του Αναγνωστόπουλου έρχεται τη στιγμή που η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας βρίσκονταν σε εξέλιξη και στο ακροατήριο είχε καταθέσει ήδη σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα