Μπαλόνια γεμάτα απορρίμματα από τη Βόρεια Κορέα έφτασαν ξανά στο Νότο – Τα αντίποινα της Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα άρχισε να ξαναστέλνει μπαλόνια που μεταφέρουν απορρίμματα στο Νότο, σύμφωνα με αξιωματούχους στη Σεούλ με την τελευταία να προχωρά σε αντίποινα.

Πριν από μια εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ είχε δεσμευτεί να σταματήσει προσωρινά την αποστολή τους, προειδοποιώντας όμως ότι θα συνέχιζε εάν εντόπιζε προπαγανδιστικά φυλλάδια από τον Νότο.

Δεκάδες μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια βρέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας τόσο στη Σεούλ όσο και σε περιοχές κοντά στα σύνορα, με εκπρόσωπο του νοτιοκορεατικού στρατού να επιβεβαιώνει ότι προέρχονταν από τη Βόρεια Κορέα. Υπογράμμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση, αφού αντιμετωπίζουν «πολύ σοβαρά» το ζήτημα.

Η Σεούλ έχει προειδοποιήσει πως θα προχωρήσει σε αντίποινα για την αποστολή μπαλονιών με απορρίμματα από τη Βόρεια Κορέα. Τα αντίποινα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προπαγανδιστικά μηνυμάτα από τεράστια μεγάφωνα που έχουν στηθεί κοντά στα σύνορα.

Από την πλευρά της, η Πιονγκγιάνγκ αιτιολόγησε την ενέργεια ως αντίποινα για την αποστολή από Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές μπαλονιών που μετέφεραν φυλλάδια κατά του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, USB με μουσικά βίντεο κλιπ και τηλεοπτικές σειρές από τη Νότια Κορέα, καθώς και αμερικανικά δολάρια.

Από την πλευρά της η Νότια Κορέα έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει και πάλι την εκστρατεία προπαγανδιστικών μηνυμάτων από μεγάφωνα προς τη Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική προεδρία, μετά την αποστολή χθες 330 μπαλονιών με απορρίμματα από την Πιονγκγιάνγκ.

«Θα τοποθετήσουμε μεγάφωνα προς την κατεύθυνση της Βόρειας Κορέας σήμερα και θα αρχίσουμε την μετάδοση» προπαγανδιστικών μηνυμάτων, ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η «ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών θα βαρύνει αποκλειστικά τον Βορρά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα