Μπαλάφας: Στα «χέρια» μας η ΔΕΗ μείωσε το χρέος της και αύξησε τις επενδύσεις της

Για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς και για τις κυβερνητικές ενέργειες σχετικά με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ μίλησε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κύρια θέματα της συνέντευξης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννη Μπαλάφα, στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Ρογκάκο:

Για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Παρά την επίμονη καταστροφολογία των τελευταίων 5 χρόνων για κατάρρευση της ΔΕΗ, η αλήθεια είναι μία. Δεν κατέρρευσε στα χέρια μας καμία ΔΕΗ. Υπάρχει μία συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση για πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ. Προκύπτει, επομένως, το ερώτημα. Ποιός και γιατί απαξιώνει κάτι που θέλει να πουλήσει; Όμως, ας μην χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο. Η ουσία είναι ότι με την νέα κυβέρνηση ήρθαν από 1Η Σεπτέμβρη μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στα νοικοκυριά, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις . Ο πέλεκυς της αύξησης του ενεργειακού κόστους, δηλαδή, πέφτει και στη μεσαία τάξη, που προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης διατείνονταν ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει. Στο διάστημα της δική μας διακυβέρνησης, παρά τα λάθη και τις αστοχίες, δεν υπήρξαν αυξήσεις. Αντιθέτως, η εταιρία κατάφερε να μειώσει το χρέος της από 4,7 δις σε 3,7 δις, να αυξήσει τις επενδύσεις κατά 1,3 δις και να πληρώσει 1,5 δις φόρους. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και όχι της κρατικοδίαιτης και της διαπλοκής.»

Για το νέο διοικητή της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών)

«Ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικά, πρότεινε για διοικητή της ΕΥΠ τον κ. Κοντολέοντα. Όμως, ο κ. Κοντολέων αποδείχθηκε ότι δεν τηρούσε τα τυπικά προσόντα για τη θέση αυτή (πτυχίο ΑΕΙ αναγνωρισμένης σχολής). Παρά την αποκάλυψη και τις καταγγελίες ο Πρωθυπουργός, στις αρχές Αυγούστου, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το νόμο για την συγκεκριμένη περίπτωση .

Παρά ταύτα, πριν λίγες μέρες, ο Πρωθυπουργός έφερε τροπολογία που μειώνει τα απαραίτητα προσόντα προκειμένου να χωράνε τον κ. Κοντολέοντα για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς! Την αποκομματικοποίηση του κράτους, τον εξοβελισμό των κολλητών, τη δέσμευση (άραγε σε ποιους;) του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Κοντολέοντα.…»

Σχετικά Νέα