Μπαλάφας: Η μόνη πατριωτική και υπεύθυνη στάση είναι η επέκταση στα 12 ν.μ.

«Οι διαφωνίες μας με τη ΝΔ στον τρόπο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας δεν είναι μια φιλολογική συζήτηση σε νεκρό χρόνο. Βλέπουμε μια συνεχή παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας,μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων και “γκρίζων ζωνών”»

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1(στo δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη):

Για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας

Οι διαφωνίες μας με τη ΝΔ στον τρόπο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας δεν είναι μια φιλολογική συζήτηση σε νεκρό χρόνο. Βλέπουμε μια συνεχή παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας,μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων και “γκρίζων ζωνών”. Στον αντίποδα της αδιέξοδης πολιτικής τηςΝΔ εμείς προτείνουμε να επεκτείνουμε τώρα τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ . Η άποψη αυτή ενισχύεται από την πρόσφατη δήλωση του πρώην σύμβουλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχου ε.α κ. Αλ. Διακόπουλου, ο οποίος,σε απάντηση προς τον κ. Γεραπετρίτη που θεωρεί τα 6 ν.μ ως όριό μας, είπε ότι “Για μένα κόκκινη γραμμή είναι, χωρίς συζήτηση, τα 12 ν.μ. Ακόμη και στα 6,5 ν.μ να φτάσει το OrucReisείναι δυνητική παραβίαση της αιγιαλίτιδας ζώνης”.  Η επέκταση στα 12 ν.μ αποτελεί δικαίωμά μας βάσει του Διεθνές Δικαίου. Και όταν ένα δικαίωμά σου παραβιάζεται defacto,oτρόπος να το υπερασπιστείς είναι να το ασκήσεις.

Η μόνη πατριωτική και υπεύθυνη στάση, για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από το OrucReis, είναι η επέκταση στα 12 ν.μ.

Η πρόταση για σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου Αρχηγών

Προκαλεί απορία η άρνηση του πρωθυπουργού σε αυτό το ζήτημα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι θα αποτελούσε ένα όπλο για την κυβέρνηση και για τη χώρα η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής με αντίστοιχη ανάδειξη κόκκινων γραμμών, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Σχετικά Νέα