Μπαλάφας: Φοροελεφρύνσεις για το 2019 ουσιαστικά δεν υπάρχουν

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, του Νότιου τομέα της Β3’ περιφέρειας Αθήνας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ (δημοσιογράφοι Κούτρας και Ντζούνος) , τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τις φοροελαφρύνσεις του κ. Μητσοτάκη
«Φοροελεφρύνσεις για το 2019 ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Η κυβέρνηση, απλά, αντιγράφει την ψηφισμένη ήδη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωση του ΕΝΦΙΑ. Βέβαια, προσθέτει και μια μείωση ύψους 315 εκ. ευρώ, που αφορούν ακριβές ιδιοκτησίες, με εύλογο το ερώτημα από που θα κοπεί το αντίστοιχο ποσόν.
Όσο για το 2020, έχει εξαγγείλει μειώσεις φόρων περίπου 1,8 δις ευρώ. Η κυβέρνηση οφείλει, στον προϋπολογισμό του 2020, να ξεκαθαρίσει με ποιον τρόπο θα καλύψει την μείωση αυτή στα έσοδα. Θα μειώσει μισθούς και συντάξεις; Θα μειώσει το αφορολόγητο; το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το διατήρησε στο σημερινό ύψος; Θα κόψει επιδόματα; Τι σκοπεύει να κάνει;»

Για τις προγραμματικές δηλώσεις συνολικά
«Πέραν όσων αναφέρονται παραπάνω για τις φοροελαφρύνσεις, κεντρική θέση στις προγραμματικές δηλώσεις έχουν: 1) Οι ιδιωτικοποιήσεις με πρώτο στόχο τη ΔΕΗ, 2) Η σιωπή για μείζονα προβλήματα, όπως το ασφαλιστικό, η αναλογία 1:5 εξερχόμενος/προσλαμβανόμενους υπαλλήλους στο δημόσιο, το αφορολόγητο, το μέλλον της 13ης σύνταξης, θα περικοπούν τα επιδόματα κ.λ.π. 3) η μετεκλογική αλλαγή της θέσης της ΝΔ και τις κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η επαίσχυντη συμφωνία έγινε μια συμφωνία που «ενισχύει την σταθερότητα στην περιοχή κλπ».

Σχετικά Νέα